Ez a weboldal cookie-kat használ annak biztosítására, hogy honlapunk a lehető legjobb élményt nyújtsa Önnek. Tudjon meg többet

Egyesületünket 2004-ben alapítottuk, elsősorban sport és rekreációs tevékenységet folytattunk.
2016-ban szervezetünk megújult, átgondoltuk célkitűzéseinket, új névvel és szélesebb spektrumú tevékenységi körrel léptünk ismét színre.

2017-től Balatonfüred lényegesebb folyó vizeit és azok környezetét (Koloska-Völgy, Malom-völgy, Kéki-patak) teljes mértékben megtisztítottuk, több mint 500 fiatal és idős vett részt programjainkon.

Csatlakoztunk a „Te szedd” akcióhoz, melyből hagyományt teremtettünk.

Veszprémben a Sédpatak városi szakaszát kitisztítottuk.

A veszprémi Rab Mária forrást és a hozzá tartozó mintegy 5 km-es szakaszt kitisztítottuk. Több mint 50 zsákszemetet szedtünk 85 diák és felnőtt.
 

A Szeretlek Balaton rendezvényünkön megtisztítottuk a Füredi strandok nádasait, melyből 25 zsák szemét került elő. Mindemellett kísérő programként gyermekprogramokat biztosítottunk, egészséges ételekkel és testgyógyító, lélekemelő relaxációs programokkal - masszázsok, jóga, csi-kung, táncbemutatók, workshopokkal –próbáltuk az egészséges életmód felé terelni a rendezvényünkön megjelenteket. Rendezvényünkre közel 500 ember látogatott el.

 Veszprémben a VKSZ ZRT felkérésére a Völgyikút tavat takarítottuk ki, a Natúra napon, valamint a Balatonfüredi Lakótelepi Napokon is részt vettünk: itt a vízivás fontosságára hívtuk fel a figyelmet különböző forrásvizek kóstoltatásával egybekötve.

 Egyik legkiemeltebb célcsoportunknak tartjuk a diákokat. Ősszel Balatonfüreden a Hotel Füred szállodától egészen a Tihany Panoráma Hotelig kitisztítottuk a nádast a Lóczy Lajos Gimnázium 9/C osztályos tanulóival.  2018 ban az akció során 85 zsák szemetet gyűjtöttünk össze a nádasból a gyerekekkel! 2019 ben már csak 35 zsák szemét gyűlt össze.

Ősszel a Nemesvámosi Waldorf Iskola diákjaival közösen több mint 20 fát ültettünk Nemesvámoson.   

Egyesületünk már 3 éve hagyományosan 3 rendezvényt valósít meg,
 víz világnapi szemétszedést (Március 22 körül),
Szeretlek Balaton rendezvényt (május közepe),
és a Nádas tisztítást szeptember környékén.

 

Jelentkezz önkéntesnek!

 Tegyünk együtt környezetünkért! Veled sikerülhet!

 Támogasd egyesületünket adód 1%ával:

Édes Vizeinkért Természetvédelmi Egyesület

 

Adószáma: 18937662-1-19

Támogathatod hagyományos banki átutalással:

Bankszámla számunk.:73200110-11269630